Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımını Zorunlu Hale Getiriyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı hazırlandı. Taslak, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımının yaygınlaştırılması ve belge düzenine uyumun artırılmasını hedefliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, taksicilerin taksimetrelerle bağlantılı olarak yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale getirilecek.

Yeni düzenlemeyle, taksicilerin 31 Aralık’a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı onaylı teknik özelliklere sahip ve yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması gerekecek.

Yeni mükellef tesis edilmesi veya taksimetrelerin değiştirilmesi durumunda, en geç 30 gün içinde onaylı cihaz kullanımı başlayacak.

Belirlenen süre içinde yolcu taşımacılığına başlanması durumunda da onaylı cihazın kullanılması zorunlu olacak.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Temmuz 2026 tarihine kadar faaliyete geçen taksiciler de taksimetre ile bağlantılı cihazları kullanmaya başlayacak.

Taksimetrelere ilişkin teknik incelemeler TÜBİTAK tarafından yapılacak ve GİB tarafından belirlenen esaslara uygun olacak.

Cihazların Teknik Özellikleri

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, taksimetrenin açılmasıyla birlikte otomatik olarak işlem yapacak ve ücret hesaplamasını tamamlayacak.

Cihazlar taksimetreden bağımsız olarak çalışamayacak ve tutar bilgisi otomatik olarak cihaza geçecek.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.