Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Icap Nöbeti Davası Sonuçlandı: Psikolog Hastane Çalışanına Ücret Ödenmesi Kararlaştırıldı

Türk Sağlık Sen Sendikası, bir hastanede psikolog olarak görev yapan bir çalışanları için açtığı ‘icap nöbeti’ davasını kazandı. Kocaeli’de bir hastanede görev yapan psikologun, çocuk izlem merkezinde adli görüşmeci olarak icap nöbeti tuttuğu sürelerin ücretlerinin ödenmesi talebi reddedilmiş, buna karşı sendika mahkemeye başvurmuştu.

Mahkeme, 657 Sayılı Kanunun Ek 33. Maddesine göre icap nöbeti sürelerinde ücret ödenmesi gerektiğine hükmetti ve sendikanın talebini haklı buldu. Bu kararla, sağlık çalışanlarının icap nöbetlerinde yaşadıkları mağduriyetin sonlandırılması ve haklarının korunması ön plana çıktı.

Genel Başkan Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, icap nöbetlerine ilişkin yaşanan sorunların artık kökten bir çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Mahkeme kararının, icap nöbeti ücretlerinin ödenmesi gerektiğini bir kez daha doğruladığını belirtti ve sağlık çalışanlarının haklarının korunması gerektiğine dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Tırnak mantarını tedavisi sabır gerektiriyor! Önlemenin yolu bu çoraplardan geçiyor

Tırnak mantarının yayılmasını engellemek için ayakların günlük olarak yıkanması ve çok iyi şekilde kurulanması, evde ortak çorap ve terlik kullanımından kaçınılması, başkalarıyla tırnak bakımı araçlarının paylaşılmaması gerektiğini kaydeden Podolog Muharrem Tosun, tırnak mantarının nedenleri, risk grupları, tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.