CANLI ANLATIM KKTC’den dünyaya mesaj! 50. yılda 50 gemi ile gövde gösterisi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hazırlıklar tamamlandı. Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümünde adada birçok etkinlik düzenlenecek. Lefkoşa’da geniş çaplı tören ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl törenlerinde son hazırlıklar tamamlandı. Törenler bugün Kıbrıs Türklerinin efsanevi liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın anıt mezarlarını ziyaretin ardından Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmi geçitle başlayacak.

Gelişmeleri anbean aktarıyoruz

08:5120 Temmuz 2024

ERDOĞAN’IN MESAJI

Erdoğan’ın resmi geçit töreninde Kıbrıs sorununda iki devletli çözümden geri adım atılmayacağı mesajını vermesi bekleniyor. Kutlamalar öncesinde TBMM’de 2 devletli çözüm tezkeresi kabul edildi. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne dair TBMM kararı Resmi Gazete’de de yayımlandı.

08:5120 Temmuz 2024

LİDERLER KKTC’DE

Resmi törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak.

08:5120 Temmuz 2024

50 GEMİ İLE GEÇİT TÖRENİ

KKTC’de yapılacak törene, Türkiye’nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu da katılacak. TCG Anadolu’nun da aralarında bulunduğu 50 gemi geçit töreni gerçekleştirecek.

08:5120 Temmuz 2024

JET GEÇİŞİ

Doğu Akdeniz’deki gösterilerde, muharip uçaklar da yer alacak. F-16 savaş uçaklarının katılımı ile KKTC üzerinde jet geçişi icra edilecek. Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekiplerinin de gösteri yapması planlanıyor. 50’inci yıl şerefine, adada 50 pare top atışı gerçekleştirilecek.

08:5020 Temmuz 2024

AKINCI TİHA’LAR KKTC’DE

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen 2 Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), kutlama programına katılmak üzere tarihi bir uçuşa imza attı.

AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan 2 Bayraktar AKINCI TİHA, yaklaşık 3 saatlik uçuş sonrasında KKTC Geçitkale Havalimanı’na başarıyla iniş gerçekleştirdi. Ortalama 29 bin feet irtifadan seyreden Bayraktar AKINCI TİHA’lar, gökyüzünde 1022 kilometre mesafe katetti. Milli TİHA’lar KKTC’deki 50. yıl programı kapsamında düzenlenecek kutlamalarda gösteri uçuşları yapacak.

Canlı Anlatım Özeti

  • ERDOĞAN’IN MESAJI
  • LİDERLER KKTC’DE
  • 50 GEMİ İLE GEÇİT TÖRENİ
  • JET GEÇİŞİ
  • AKINCI TİHA’LAR KKTC’DE

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir