Bağ Kuramamak, Kumar Bağımlılığına Yönlendiriyor

Bağ Kuramamak ve Bağımlılık İlişkisi

Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, bağ kuramayan insanların bağımlılıklara yöneldiğini belirtiyor. Hızlı tüketim çağının etkilerinden biri olarak bağımlılıkların ön planda olduğunu vurguluyor.

İnsanların fazla haz elde etme isteği bağımlılıklara yol açabiliyor. Hazzı daha çabuk ve büyük ölçüde deneyimlemek isteyen bireyler, çeşitli bağımlılıklara yönelebiliyor. Bu durum sadece kumar gibi belirli konularla sınırlı değil, genel bir bağımlılık etkisi taşıyor. Bağımlılıkların temelinde, haz odaklı ve hormonlarla ilişkili olduğunu belirten Hamurcu, bu konuda daha fazla çalışmanın gerekliliğine dikkat çekiyor.

Bağ kuramamanın, bireyi diğer bağımlılıklara sürüklediğini ifade eden Hamurcu, insanların kendilerini anlaşılmaz hissettiği durumlarda bağımlılıklara eğilim gösterebileceğini belirtiyor. Bu noktada maddeden ziyade verdiği duygulara bağımlı olunduğunu vurguluyor. Bu durumun ayırt edilmesi ve hangi anlarda, hangi duygularla bağımlılığa yol açıldığının belirlenmesi önem taşıyor.

Yoksunluk krizlerinde destek almanın gerekliliğini vurgulayan Hamurcu, bağımlılığı önlemek için başka etkinliklerle bu boşluğun doldurulabileceğini de ekliyor. Bağımlılığın yol açabileceği kriz durumlarında sosyal destek almanın önemine değinen Hamurcu, uzman görüşü ve yardımın bu süreçte büyük fayda sağlayabileceğini belirtiyor.

Bağımlılıkla mücadelede tek başına zorlukla karşılaşılabileceğini anlatan Hamurcu, uzman desteğiyle bu sürecin daha sağlıklı atlatılabileceğini vurguluyor. Bağımlılıkla başa çıkmak için sosyal destek almanın ve erken müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Genel

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Psikolog olan bir hastane çalışanı için ‘icap nöbeti’ davası açan sendika, mahkemeyi kazandı. 

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Tırnak mantarını tedavisi sabır gerektiriyor! Önlemenin yolu bu çoraplardan geçiyor

Tırnak mantarının yayılmasını engellemek için ayakların günlük olarak yıkanması ve çok iyi şekilde kurulanması, evde ortak çorap ve terlik kullanımından kaçınılması, başkalarıyla tırnak bakımı araçlarının paylaşılmaması gerektiğini kaydeden Podolog Muharrem Tosun, tırnak mantarının nedenleri, risk grupları, tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.